Nader Technisch
Onderzoek (NTO)

Onduidelijkheden?

Indien een VTA controle onduidelijkheden oplevert kan er overgegaan worden naar een Nader Technisch Onderzoek (NTO). Bij een Nader Technisch Onderzoek wordt aan de hand van metingen bepaald of er sprake is van een verzwakking die gevolgen heeft voor de stabiliteit en dus de veiligheid van de boom.

Bomen waarbij een ernstige rotting is geconstateerd, worden gecontroleerd met behulp van een Picus Tomograaf. Met dit apparaat kan snel en doeltreffend de mate van inrotting gemeten worden. Er wordt een complete scan van de boom doorsnede gemaakt, waarna een computerprogramma de meetgegevens omzet in een kleurenafbeelding. Het grote voordeel van een tomograaf is dat er niet meer in het houtweefsel geboord hoeft te worden, waardoor de schimmels die in het rottend hout aanwezig zijn niet via de boorgaten verspreid worden.

Lees meer:

Grote bomen rooien en onderhoud van allerlei soorten bomen(al 20 jaar)

"Ik ken Theo nu al 20 jaar en elke keer als ik hem nodig heb dan maakt hij op korte termijn tijd vrij om mij te helpen. Hij kan elk boom onderhouden. Het is een echte vakman, ik heb hem ook al aangeraden aan kennissen en deze zijn ook allemaal blij met zijn werk. Niks op aan te merken."

Gerard, Ingen
Boom rooien en boomstronk verwijderen

"Zeer positieve ervaring met deze hovenier. Reageerde snel en persoonlijk, duidelijke afspraken die ook werden nagekomen en goede prijs/kwaliteit verhouding. Er werd hard en nauwkeurig gewerkt en er werd mee gedacht. Op andere vragen werd goed advies gegeven. Kortom: toppers deze mannen!"

P. de Roos, Tuil
Boom en boomwortels rooien

"Goed ,snel, en een echte vakman die weet wat hij doet."

Rob de Ridder, Aalst
Theo Blom

Theo Blom

Theo Blom heeft al 40 ervaring in het ontwerpen en aanleggen van eigentijdse tuinen. Voor Theo Blom staat niet de plant, maar de mens centraal in zijn tuin concept. Creëer meer ruimte, meer natuur en meer rust. Theo Blom zijn tuinen onderscheiden zich door tijdloze en stijlvolle vormgeving. 

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend
contact op