Nader Technisch
Onderzoek (NTO)

Onduidelijkheden?

Indien een VTA controle onduidelijkheden oplevert kan er overgegaan worden naar een Nader Technisch Onderzoek (NTO). Bij een Nader Technisch Onderzoek wordt aan de hand van metingen bepaald of er sprake is van een verzwakking die gevolgen heeft voor de stabiliteit en dus de veiligheid van de boom.

Bomen waarbij een ernstige rotting is geconstateerd, worden gecontroleerd met behulp van een Picus Tomograaf. Met dit apparaat kan snel en doeltreffend de mate van inrotting gemeten worden. Er wordt een complete scan van de boom doorsnede gemaakt, waarna een computerprogramma de meetgegevens omzet in een kleurenafbeelding. Het grote voordeel van een tomograaf is dat er niet meer in het houtweefsel geboord hoeft te worden, waardoor de schimmels die in het rottend hout aanwezig zijn niet via de boorgaten verspreid worden.

Lees meer:

Boom en boomwortels rooien

"Goed ,snel, en een echte vakman die weet wat hij doet."

Rob de Ridder, Aalst
Boomstronk verwijderen

"Kwam voor aanvaarden van klus ff kijken. Iets wat mij aansprak. Ondanks een lagere prijs die mij reeds geboden was, voelde het gerechtvaardigd om voor Albert te kiezen. Samen met maatje twee harde werkers die gewoon doorgaan maar wel even tijd maken voor een koffiepraatje. Mijn verzoek om iets dieper de wortels te verwijderen, werd gehonoreerd met wat extra zweet en tranen. Absoluut aan te bevelen!"

Jeremy van der Plaat, Deil
Coniferenhaag verwijderen, boom rooien en stronk frezen

"Goede hovenier, super werk geleverd, aardig en een ware vakman."

Desire van Straten, Gorinchem
Theo Blom

Theo Blom

Theo Blom heeft al 40 ervaring in het ontwerpen en aanleggen van eigentijdse tuinen. Voor Theo Blom staat niet de plant, maar de mens centraal in zijn tuin concept. Creëer meer ruimte, meer natuur en meer rust. Theo Blom zijn tuinen onderscheiden zich door tijdloze en stijlvolle vormgeving. 

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend
contact op